General Tire испорачува пневматици за Mercedes-Benz G-Class

Хановер, октомври 2017 година

Mercedes G 300 ќе биде опремен со General Tire Grabber AT² франко фабрика во Грац

  • Mercedes G 300 ќе биде опремен со General Tire Grabber AT² франко фабрика во Грац
  • Пневматикот се карактеризира со силно прилегнување при возење надвор од патот и безбедно ракување на патот 

Хановер, октомври 2017 година Со важност веднаш брендот на General Tire со неговото американско наследство, ќе испорачува пневматици за Mercedes-Benz G-класа. Германскиот производител на автомобили неодамна ги одобри пневматиците за сите терени Grabber AT² со големина LT 265/75 R 16 за поставување на G-класата Со оглед на тоа дека овие пневматици се одобрени за употреба со оригиналната опрема, тие сега може да се нарачуваат и преку продавачите на Mercedes на пазарот на делови.

 

Mercedes-Benz G-класа е едно од најпознатите и најмоќните теренски возила, така што од овие пневматици се очекува многу: максимално прилегнување на камен, песочен и каллив терен, карактеристики на безбедно ракување на патот и исклучително робустни перформанси, како на патот, така и надвор од патот. „За брендот General Tire ова одобрување е посебна потврда за квалитетот“, вели Матијас Барц, менаџер за деловен развој на General Tire за регионот на Европа, Блиски Исток и Африка. „Mercedes-Benz без исклучок ја поставува високо линијата од аспект на барањата за пневматиците, како во секторот за оригинална опрема, така и во секторот за резервни делови. Како компанија со наследство во производството на пневматици 4x4 со кое се гордееме, на масата ставаме повеќе од едновековно искуство во развојот на робустни пневматици со силно прилегнување, чиј стандард на квалитетот сега му остави впечаток и на еден од водечките производители на теренски возила во Европа.“

 

Grabber AT² ги покажува своите силни страни на асфалтирани патишта и на земјени патишта, како и при употреба надвор од патот: Неговиот состав од високоиздржлива гума беше развиен имајќи ги предвид сите три примени. Слојот за газење со пет периферни жлебови, во кои навлегуваат блоковите на слоевите за газење, нуди максимално прилегнување и создавање мала бучава. Истовремено, тој е така дизајниран за да обезбеди Grabber AT², исто така, да покаже силна тракција на нерамен терен. Засилените блокови на слојот за газење овозможуваат стабилно ракување и обезбедуваат голема километража, особено во рамото на пневматикот што го носи најголемиот товар во маневрите на управување. Наспроти длабочината на слојот за газење од 13,5 mm, новиот состав на слојот за газење му овозможува силен отпор на оштетување на остри површини. Трислојната конструкција на слојот за газење и исклучително робустните странични ѕидови ги прават овие пневматици безбедни и издржливи, дури и на тежок камен терен.

Контакт
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires
Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.